Viden om fødsel

​I løbet af 70’erne og 80’erne blev graviditet og fødsel ikke længere betragtet som en isoleret begivenhed, men mere som en begivenhed, der betød at en hel familie gennemgik en forandringsproces. Faderen trådte ind i billedet og man fik i det hele taget et mere helhedsorienteret syn på fødslen. 

Dette syn prægede naturligvis undervisningen på jordemoderskolen, hvor jeg var lærer. Nu skulle man fokusere på familierne frem for udelukkende på kvinderne som før i tiden. Derfor var det nødvendigt for mig at lære noget mere om dynamikken i en familie og især familier med små børn.

En af mine veninder fortalte mig om Kemplerinstituttet, og om par- og familieterapi. Det syntes jeg lød rigtig spændende. Jeg havde selv den overbevisning, at jeg kom fra verdens bedste familie og havde haft den bedste barndom, da jeg meldte mig på det treårige træningsprogram som par- og familieterapeut. Under uddannelsen gik der en prås – eller mange – op for mig, og min glansbilledebarndom viste sig at være præget af konfliktskyhed og slet ikke så rosenrød som jeg troede. Så gik jeg for alvor i gang med selvudvikling. Tre år gik, og nu var jeg blevet tændt på par- og familieterapi og godt i gang med at drive en privat terapivirksomhed samtidig med at jeg passede mit jordemoderarbejde.​

Charlotte Grumme | Damtofte Søndre Stræde 6 | 2920 Charlottenlund | charlotte@grumme.dk​ | Tlf.: 20 32 69 30