I har mistet et lille barn

Det er den største sorg i verden at miste et lille barn.

Der findes ingen ord der kan beskrive den sorg det er at miste et barn. Det findes ingen trøst. Jeg plejer altid at sige, ”Trøst ikke en ulykkelig” Man kan ikke trøste en der er ulykkelig, men man kan lytte og rumme den ulykkelige.

Men det er muligt at komme igennem og over sorgen, ikke udenom men igennem. Det ved jeg noget om.
Jeg har været jordemoder i over 40 år, og jeg har igennem rigtig mange år taget mig specielt af kvinder og deres partner der har mistet et barn. Jeg har haft sorggrupper, grupper for par der har mistet et lille bitte barn, og grupper for par der har mistet et stort fuldbårent barn.

Jeg har selv mistet et spædbarnbarn så jeg kender også til den sorg det er at miste et barn fra mit eget liv.

 Jeg ved hvor forfærdeligt det er at ingen tør tale om det
​Jeg ved hvor forfærdeligt det er at mennesker vender en ryggen fordi de bliver forlegne.
​​Jeg ved hvor forfærdeligt det er at høre,

​ jamen du har jo et barn i forvejen
​ jamen det var jo så lille, tænk hvis det havde være et barn på 2 år
​ jamen I kan jo altid få en til
​ jamen det var jo slet ikke et barn I kendte og så videre,
​.......og så videre ......og så videre.


Jeg ved hvor forfærdeligt det er, derfor ved jeg også at jeg kan hjælpe jer videre.
Jeg ved at jeg kan hjælpe dig og din partner igennem den sorg det er at miste et barn.

Og jeg ved at jeg kan få dig og din partner ud på den anden side, se lyset forude  og tro på livet igen.​

Omsorg, forståelse, håb

Kære Charlotte,

Efter 5 år med ufrivillig barnløshed, fertilitetsbehandling, og en naturlig opstået graviditet, som jeg desværre mistede igen, stod jeg tilbage med en kæmpe sorg og en håbløshed, som var så svær at bære. Men allerede fra 2. Samtale hos dig, begyndte jeg at kunne se lyset igen. Da jeg bor på Fyn, valgte vi at Skype sammen og dette fungerede fint. Du har en ro og en omsorg, men samtidigt er du enormt god til, ikke at gøre tingene mere komplicerede, end de er. Jeg følte mig forstået, hørt, jeg følte mig okay igen, noget jeg ikke havde følt i lang tid.

Tak for de gode redskaber du har givet mig, jeg bruger dem hver dag og det vil jeg fortsætte med.

Kærlig hilsen og på gensyn Ditte

Et år og 9 måneder efter jeg havde mistet min først fødte søn, sad jeg højgravid hos Charlotte. Flere ting pressede sig på: depressionen efter tabet af min søn, sygemelding med plukkeveer, sorg mv.


Charlotte fandt med det samme ind til kernen. Det føltes som om hun besad en nøgle og låste op for alle mine "bekymringer" og satte mig fri.

Charlotte gjorde mig bevidst om det stadie jeg sorgmæssigt var i. Charlotte anerkendte min søn og jeg, og hun hjalp med og gav mig redskaber til at fortsætte med at bearbejde sorgen.

Snart viste det sig også at min søn ikke havde vendt og ved div. vendingsforsøg ikke havde i sinde at vende sig. Det betød at jeg skulle føde en sædefødsel eller have kejsersnit. Også det gav anledning til mange bekymringer. Mit største ønske var at føde mit barn. Charlotte bakkede mig op. (Og ja, på terminsdagen lykkedes det i sidste øjeblik med sædefødslen. Det er et mirakel)

Jeg er Charlotte taknemmelig for hendes store hjælp.

BRS

Sorg

Kære Charlotte,
Efter at vi mistede vores datter i julen 2013 var jeg så heldig at støde på din hjemmeside. Efter fem konsultationer ved en psykolog, hvor jeg ikke følte mig forstået, var det trygt og rigtig fra første gang at tale med dig.
At jeg mistede mit første barn er og bliver måske et af mit livs største tragedier. Det at føde sit barn dødt og ikke kunne give hende det liv, som vi ønskede så brændende, er en sorg, som kan være meget tung at bære. Og det kan være svært for ens medmennesker, som ikke har prøvet det, at sætte sig ind i sorgen. Men du Charlotte, du forstod det hele og har hjulpet mig ubeskrivelig meget, så jeg nu kan bære sorgen. Som erfaren Jordemoder, som psykoterapeut og ikke mindst ved selv at have mistet et barn, hjalp du mig på utrolig kort tid til at komme videre i mit liv. Jeg vil anbefale dig til alle på min vej og fortsat bruge nogle af alle de gode råd og værktøjer, som du gav mig.

Tusinde tak. Kh Julie​

3 år efter tabet af en smuk datter. Sad jeg top gravid igen, men en sorg, der ikke kunne placeres eller håndteres. Forløbet hos Charlotte har givet mig en indsigt i og skabt lys og rum omkring en datter, der er hos os og tager sin uden man kan se hende. Det har været nuancerende og med stor alvor og indsigt. Aldrig har jeg været så udfordret og så tryk på samme tid. Det har på alle måder været berigende for mig, og de levende børn og voksne, der er tæt omkring mig. Jeg går derfra med en ro og tryghed - jeg ikke havde forestillet mig jeg havde, men som gør mig mere hel og nuanceret. Jeg kan varmt anbefale det profesionelle og empatiske rum Charlotte kan skabe.​​ 

Trine

Charlotte Grumme | Damtofte Søndre Stræde 6 | 2920 Charlottenlund | charlotte@grumme.dk​ | Tlf.: 20 32 69 30