Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte

 ”Jytte Vikkelsøe har skrevet bestselleren ”Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte. Om hvorfor vejen til det liv, du længes efter, altid går gennem jeres mest fastlåste konflikter” og har udviklet en enestående metode til at løse ”den mytiske hårdknude”.

Jeg var så heldig at være på det første hold, Jytte Vikkelsøe uddannede og certificerede i sin metode. 

Udgangspunktet for de senere konflikter er, at vi ikke bare er dem, vi umiddelbart synes at være (den tiendedel af isbjerget der rager op af vandet), men at vi er styret af vores opvækst og tidlige erfaringer (de ni tiendedele af isbjerget der er under vandet).

Som Jytte Vikkelsøe skriver, er der altid to uforløste personlige historier med på slæb, når to mennesker forelsker sig i hinanden.

To historier der på godt og ondt matcher og komplementerer hinanden.

Min opgave er at bidrage til at kortlægge jeres konfliktmønster og hjælpe jer med at få øje på og forstå de indre uforløste barndomsoplevelser og skuffelser hos hinanden, så I bliver bedre til at møde hinanden dér hvor forståelsen, tolerancen og kærligheden bor.

Det siger mine klienter om forløbet​

Min kæreste og jeg har nu gået i parterapi hos Charlotte Grumme - vel cirka 20 gange.


Jeg skal lige trække vejret helt ned i maven og lukke øjnene, før jeg kan forklare, hvad det har gjort ved mig. Det har været og er en voldsom omgang.

Hvordan jeg har oplevet de talrige timer i rummet med det smukke, blomstrende tapet?


Vi har gået ruten ned til det lille orange hus i al slags vejr. Høj sol, fuglefløjt og blå himmel på en sommerdag. Rødt løv og begyndende forfald i blødt efterårslys.


Og bidende kulde og håbløs smat i vinter. Her taler jeg om alt andet end vejret.


Det er tæt på umuligt at turde at lægge ens vigtigste kærlighedsrelation i hænderne på et andet menneske. Men anbefalingerne af Charlotte var til at få øje på.

Og jeg er ret overvældet over al den indsigt, jeg nu kan se tilbage på. Jeg har fået mulighed for at forstå helt ind i hjertet, hvorfor min kæreste gør, som han gør. Jeg har virkelig oplevet vores mønstre for fuld kraft og smadder. Engang sad jeg i min skyttegrav og så kun, hvordan HAN svigtede mig, staklen, som gjorde alt så godt. Men Charlotte kunne stille og roligt tegne konjunkturen af to meget forskellige sår/mønstre. Og langsomt men sikkert fik vi den ene AHA-oplevelse efter den anden.

Egentlig følte jeg mig så klog og "bearbejdet" efter i mange år dagligt at have gravet i min sjæl med en teske. Og jeg har vel tænkt mere end syv gange: Jeg tager med derned første gang - og så kommer jeg også sidste gang - så kan min kæreste tage alle de timer, der ligger i mellem, for der ER styr på mig...


Spøg til side - jeg har oplevet hver en session med dyb taknemmelighed. Det har været både rørende og irriterende. Sjovt og forfærdeligt, spændende og forvirrende. Det har været en gave at få så vanvittig megen indsigt i min vigtigste og mest skattede relation nogensinde.


Vi kunne aldrig have fået denne indsigt, og denne uvurderlige viden på egen hånd. Det er dybt, dybt komplekst - og alligevel så simpelt.

Hvis jeg nogensinde skulle have haft en drøm om at blive terapeut, så er den død een gang for alle. For det er tæt på en umulig opgave, som kun de færreste burde have kørekort til. Altså at rode rundt i andre menneskers sårbare rygsække. Jeg har på nært hold studeret - hvordan Charlotte er gået til opgaven, som var vi de vigtigste to mennesker på jorden. Det oprigtige, utrættelige engagement er en medalje værdig.

Og jeg har svært ved at forestille mig et mere empatisk, ikke-dømmende menneske end Charlotte. At hun ikke en eneste gang har forladt rummet i frustration over to mennesker, der "holder på sit" - er faktisk lidt af et kunststykke. Oprigtigt holder hun ikke med nogen. Hun holder med os.

Der er ikke en i min omgangskreds, der ikke drømmer om at slæbe partneren med til Charlottenlund. Og det er en oplevelse jeg under alle. Ligegyldig hvor godt det end måtte gå i relationen.


Men det kræver virkelig også noget af klienten. For vi kommer ned i kroge, der er så dybe, så intuitive og så komplekse, at det er en gave, som man måske i løbet af forløbet føler er lidt en hadegave. Forstået således at der er nogle dæmoner, der skal kigges i øjnene undervejs. Også i de dystre stunder er Charlotte den mest omsorgsfulde og skarpe "fødselshjælper" man kunne ønske sig.

Hvad end der sker man jeg kun sige: Tak for indsigterne. Selvom jeg ikke altid har set lige taknemmelig ud i ansigtet, mens alvoren gik op for mig.

P

Kære Charlotte.

Vi fik dig anbefalet - og det med god grund.

Vores store kærlighed var stødt på grund, og vi sad i hver vores ende af skibet og var fortvivlede.

Med fordomsfri og upartisk indlevelse hjalp du os - ikke med at rokke båden, men med at give os de værktøjer, vi skulle bruge til at grave det fri, der var sandet til. Vi lærte at lytte til hinanden og forstå. Og acceptere forskelligheden.

De teknikker, vi fik med, kommer vi til at bruge mange gange - i mange forskellige sammenhænge, ikke kun over for hinanden.

Mange hilsener Merete

Kære Charlotte


Jeg har ofte tænkt på dig, håber alt er godt hos dig?

Det er nu over 2 år siden min mand og jeg afsluttede et 1 års forløb hos dig i parterapi.


Det har været enormt lærerigt og meget indsigtsfuldt for os begge at sidde i stolen hos dig måned efter måned.
Jeg lærte personligt også meget om mig selv i dette forløb, som jeg stadig er meget bevidst om den dag i dag.


Status hos os er:

Vi har det dejligt. Vi er blevet sammen i “tykt og tyndt”. Vi har selvfølgelig vores uenigheder og forskellige syn på hverdagen. Dog takler vi problemer og konflikter på en noget mere holdbar måde, som ikke er altødelæggende for vores forhold.


Siden vi var hos dig, har vi fået en søn, og venter en lille pige om kort tid.
På længere sigt kunne jeg godt tænke mig at tage noget samtaleterapi op igen, da vi helt sikkert kunne styrke vores nuværende og fremtidige forhold endnu bedre.

Mange hilsner M.

1 Jeg vil give Charlotte mine bedste anbefalinger.


Hun har hjulpet os i vores krise til en bedre forståelse af hinanden og hvorfor vi reagerer som vi gør.


Charlotte har ligeledes hjulpet os med at forstå os selv bedre til at kunne indgå i rollen som forældre til vores endnu ufødte barn.

MJ

Hej Charlotte


Tusind tak for din store hjælp!


Du har en fantastisk stor erfaring med mange af livets udfordringer. Du har hjulpet os til at se vores problemer på en anden måde, fra en ny vinkel. Det har givet mig troen på at vi kan lykkes. At vores problemer ikke er uoverstigelige.


Du har givet os nogle redskaber vi kan bruge når vi går op i en spids, og dem kan vi helt sikkert bruge!

Mange varme hilsner Simon

Charlotte, du er ubetinget den bedste personlige hjælper af de efterhånden mange, jeg har haft brug for i mit omtumlede liv.


Uden dig tror jeg ikke, mit kærlighedsforhold havde overlevet endnu en runde.


Kærlige tak!​

HRF

Kære Charlotte.


Vi fik dig anbefalet - og det med god grund.


Vores store kærlighed var stødt på grund, og vi sad i hver vores ende af skibet og var fortvivlede.


Med fordomsfri og upartisk indlevelse hjalp du os - ikke med at rokke båden, men med at give os de værktøjer, vi skulle bruge til at grave det fri, der var sandet til. Vi lærte at lytte til hinanden og forstå. Og acceptere forskelligheden. 


De teknikker, vi fik med, kommer vi til at bruge mange gange - i mange forskellige sammenhænge, ikke kun over for hinanden.


Tak.

Mange hilsener Merete​

Kæreste Charlotte


Tusinde tak for din hjælp i vores parforhold.


Det var sommer da vi kom hos dig første gang.

Det smukke lille orange hus fyldt af blomsterne roser. Fra første møde følte vi os så trygge, at det var muligt at komme ind til kernen af problemerne.


Har ofte dine ord og billeder i tankerne, og de hjælper mig stadig.


Kan på det varmeste anbefale dig.

Mange hilsner Helle og Allan

Kære Charlotte

Tak! Det betyder meget at vide at vi altid kan komme tilbage til dig. Vi har oprigtig talt været glade for at gå hos dig og tager mange brugbare værktøjer med ift særligt at se hvor vores individuelle historier ‘larmer’ i relationen.

 Hilsen F & J

Charlotte har med sin varme tilgang og store menneskelige forståelse hjulpet os igennem en svær tid i vores parforhold. Vi har fået en større forståelse for og indsigt i hinanden og har lærtat se hvordan vores forskellige reaktionsmønstre spiller ind i den andens ømme punkter. Vi er blevet i stand til at tale om vores forskellige behov og følelser på en måde der bringer os videre og bygger et stærkere parforhold. Det er stadig en rejse, men vivar aldrig nået så langt uden Charlottes hjælp.

 Hilsen L & R

Har du et spørgsmål?
​Så kan du kontakte mig

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sidst opdateret: 18/8/2023

Charlotte Grumme

Jeg er gammel nok til, at jeg har set det meste.


Jeg er klog nok til at have fattet noget af det, jeg har set.
Jeg har som jordemoder gennem 40 år taget imod mere end 2000 børn.


Jeg har som psykoterapeut gennem 25 år mødt så meget mod, fremtidshåb og vilje til at komme videre, at jeg har følt mig beriget for hver eneste menneske, jeg har mødt.

Vil du vide mere om mig, så klik her

Kontakt

​Damtofte Søndre Stræde 6

2920 Charlottenlund

Få rutevejledning

Telefon: 20 32 69 30

E-mail: ​​charlotte@grumme.dk