Parterapi

​Ingen slipper, men alle kan godt slippe ud

Alle par vil undertiden løbe ind i konflikter, uoverensstemmelser, problemer, diskussioner og skænderier.
Nogle par løber ind i de samme diskussioner og skænderier igen og igen, mens andre får øje på mekanismerne og lærer at styre udenom unødvendige konflikter.
Forskellen på par, der kommer ud af konflikterne og kan lægge dem bag sig, og par der hele tiden bliver fanget i de samme diskussioner, er forskellen i, hvordan man forstår og håndterer konflikterne. Håndterer man konflikterne på en kærlig og imødekommende mådeeller på en anklagende destruktiv måde? ​
​Parterapi handler om at blive klogere på sig selv, hinanden og måden man taler med hinanden på.

I er begge helte

​Det er kun i romaner og på film der er absolutte helte og skurke. I virkelighedens verden er alle nogle gange helte og nogle gange skurke. Det gælder også i parforhold. Når vi bliver vrede, ophidsede eller kede af det har vi alle en tilbøjelighed til at se den anden som ”skurken”. Hvis man behandler hinanden som ”skurke”, gør man hinanden til skurke – og det kommer der ikke noget godt ud af.
Lige lidt hjælper det at se hinanden som helte hele tiden – det kan ingen af os alligevel leve op til.

Din historie kan spille dig et puds

Vi har alle en bagage med os af tidligere oplevelser og erfaringer, der er med til at bestemme, hvordan vi forstår os selv, hinanden og verden omkring os. For det meste er vi ikke bevidste om alt det, der styrer os.
Så længe vi ikke er bevidste, reagerer vi ofte mere på de mønstre og forestillinger, som vores liv har dannet end på hvad der faktisk bliver sagt eller gjort.
Jeg kan hjælpe dig/jer med at forstå de mønstre, der får jer til at gå galt af hinanden.


I kan også se hvad andre har fået ud af at være i terapi hos mig her "Klienterne siger

Parterapi

​Kære Charlotte. 

Vi fik dig anbefalet - og det med god grund. Vores store kærlighed var stødt på grund, og vi sad i hver vores ende af skibet og var fortvivlede. Med fordomsfri og upartisk indlevelse hjalp du os - ikke med at rokke båden, men med at give os de værktøjer, vi skulle bruge til at grave det fri, der var sandet til. Vi lærte at lytte til hinanden og forstå og acceptere forskelligheden. De teknikker, vi fik med, kommer vi til at bruge mange gange - i mange forskellige sammenhænge, ikke kun over for hinanden. Tak.

Mange hilsener

Merete​

Charlotte Grumme | Damtofte Søndre Stræde 6 | 2920 Charlottenlund | charlotte@grumme.dk​ | Tlf.: 20 32 69 30