​Graviditet og efterfødsel samtale

​Jeg har over 40 års erfaring som jordemoder, jordemoderlærer og leder af grupper af forældre der har mistet deres barn. Jeg tror, at jeg har set næsten alt der handler om graviditet, fødsel, tiden efter fødslen og hvad der i øvrigt støder til af problemer og spørgsmål.

Min vigtigste erfaring er, at næsten alle kvinder har behov for at få talt deres fødsel igennem. De fleste bare fordi en fødsel er en meget vigtig begivenhed i enhver kvindes liv, men i særdeleshed hvis fødslen har været forbundet med komplikationer.​

​Her er nogle af de mest almindelige eksempler som jeg får henvendelser om i min praksis:

​​

  • ​Angst og nervøsitet for at skulle føde
  • ​Angst for at miste sit barn – eller at have mistet sit barn i forbindelse med graviditet eller fødsel
  • Efterfødselsreaktion – fødselsdepression
  • ​Nybagte forældre som er på ”glatis”
  • ​Vi glider fra hinanden – vores sexliv er gået i stå

Bestil tid her

Det siger mine klienter om forløbet​

Charlotte Grumme har formodet på ganske få konsultationer, at få ændret mit perspektiv på mit graviditetsforløb.


Jeg henvendte mig grundet massiv angst for at miste igen efter gentagne aborter.


Jeg fik redskaber til at tackle angsten/frygten. Redskaber, som ikke kun var brugbare i den aktuelle situation, men som jeg også kan anvende i andre situationer fremadrettet.


Dine ord om at jeg skulle nyde at være i "fødelandet" klingede i mit hoved, under fødslen, og min mand og jeg havde en fantastisk fødsel godt hjulpet på vej af en kanon jordemoder.


Er så taknemmelig for, at jeg kontaktede Charlotte.​

P. B.

Jeg kan også kun give Charlotte de varmeste anbefalinger med på vejen.


Jeg blev selv anbefalet Charlotte af min jordemoder til at få talt nogle tyngende erfaringer igennem fra min første barsel.


Charlotte gennemskuede straks, hvor roden til disse bekymringer lå og hjalp på fantastisk vis med at sætte ord på dem og oversætte dem til min mand. Herefter har jeg selv gået i terapi og fået både uvurderlig indsigt, forståelse og redskaber til at forstå mine egne krav og løfte mig videre.


​Jeg føler mig meget stærkere nu og glæder mig usigeligt til det kommende barn og vores familieliv.


TAK.

LF.

Kære Charlotte.


Jeg skriver bare for at fortælle dig, at den 25/10 kl. 02.35 kom vores lille dreng til verden. Det var en helt fantastisk fødsel, - jeg er stadig helt høj af den.


Jeg følte mig i den grad klar og i overskud hele tiden, og fik ingen smertelindring bortset fra en varmepude og lidt akupunktur til at sætte lidt fut i veerne.


Jeg havde taget et online kursus fra Smertefri Fødsel, og jeg havde stor gavn af vejrtrækningsøvelserne. Vandet gik 02.00, jeg stod op hele tiden, hjalp med at tage imod ham og det var simpelthen så stort.


Alt dette var du med til at gøre muligt, så tusind, tusind tak for din hjælp.


Tiden op til fødslen blev fyldt med glæde og spænding i stedet for bekymring, og det har betydet meget.


Jeg håber, du har det godt.

De bedste hilsener Anita B.​

Kære Charlotte


Tak for hjælp til at blive en stolt og glad gravid. Det har været et intensivt forløb med både svære samtaler og dejligt bekræftende samtaler med dig. 


Det har ændret alt for mig og min mand.

Ulla + fam.​

Charlotte har været en kæmpe hjælp i vores parforhold, da vi som nybagte forældre pludselig stod fremme for hidtil ukendte sider af os selv og hinanden, som skabte konflikter i vores forhold.


​Jeg har personlig erfaring med andre psykologer og terapeuter, men jeg vil uden tvivl, til en hver tid, lægge min anbefaling hos Charlotte.


Charlotte er god til at lytte, og ikke mindst til at afkode, og finde roden til at en given konflikt opstår.


Det har været utrolig essentielt for os, at vi har fået indsigt i vores følelser og reaktioner, både vores egne og hinandens, derfor har det været en stor succes at tage til terapien sammen.


Vi føler begge at vi har lært meget om hvordan vi kan styrke vores lille familie, og er trygge ved at vi kan henvende os hos Charlotte, skulle vi igen få brug for hjælp.

Jeg kom til Charlotte for at forstå og få ro på mine følelser omkring min fødsel af mine tvillinger, som endte i et akut kejsersnit. 


Jeg har tidligere gået i terapi og kropsterapi, som jeg har haft meget glæde af, men ikke så meget efter jeg blev mor. Mine piger er nu 4 år og jeg kunne stadig ikke fortælle dem eller andre om fødslen uden at blive ked af det. Hos 


​Charlotte fandt jeg den omsorg og forståelse jeg havde brug og fik hjælp til at sætte ord på min oplevelse.

​Mine piger er meget interesserede i fødsler og babyer og det er en befrielse at kunne tale med dem om deres egen fødsel uden at jeg bliver ked af det. Det giver også dem ro.


M.D.

Tusind tak for din hjælp i det her forløb. Du har virkelig hjulpet os til at komme “tilbage” efter den traumatiske første tid som familie på 3.

Så kæmpe tak skal du have, og alt det bedste fremover 😊

Vh. F. & M.

Har du et spørgsmål? ​Så ka​n du kontakte mig

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktoplysninger

Charlotte Grumme

Damtofte Søndre Stræde 6, 2920 Charlottenlund

Klik her for rutevejledning

Telefon: 20 32 69 30

E-mail: charlotte@grumme.dk

Jeg er gammel nok til, at jeg har set det meste. Jeg er klog nok til at have fattet noget af det, jeg har set. Jeg har som jordemoder gennem 40 år taget imod mere end 2000 børn.


Jeg har som psykoterapeut gennem 25 år mødt så meget mod, fremtidshåb og vilje til at komme videre, at jeg har følt mig beriget for hver eneste menneske, jeg har mødt.

Vil du vide mere om mig, så klik her