Er du blæksprutte eller skildpadde?​

Hos rigtigt mange par jeg har i terapi, er den ene blæksprutte og den anden skildpadde. ​Blæksprutten er aktiv og udadvendt, og vil - vil - vil hele tiden. Den inviterer til fællesskab og arrangerer aktiviteter, men maser sig også på og møver sig ind. Den anden, skildpadden, det er den person der trækker sig, går ind i sig selv og lukker af. Og det kan være et problem.

Når blæksprutten føler sig provokeret “blæksprutter” den. Den svarer den igen med angreb, bebrejdelser og skæld ud. Skildpadden, til gengæld, trækker sig, holder energien inde og lukker ned.

Det fortæller jeg mere om i videoen lige her - den tager to minutter (artiklen fortsætter efter videoen)​:

Charlotte Grumme fortæller om Skildpadden og Blæksprutten (2:06). (Du kan booke tid til parterapi online her).​

​Luften ladet med elektricitet

En gang imellem ser jeg parforhold, hvor begge er blæksprutter. Når de har konflikter, blæksprutter de samtidig og går til angreb på hinanden. Ikke rart. Nogen gange er begge skildpadder. Når de er oppe i det røde felt, bliver de helt stille og trækker sig. Men luften er ladet med elektricitet og de dårlige vibes ligger tungt i rummet.

Måske kender du det fra dit eget parhold også. At du blæksprutter for meget mens din partner skildpadder - eller omvendt? Og vil du gerne ændre på det? Så kan jeg hjælpe.

>> Online booking: bestil  jeres første parterapi her - eller ring ​20 32 69 30

Ingen skurke, kun helte

I parterapien kan vi så arbejde med at forstå hinanden, vores adfærd og reaktionsmønstre. Forstå hvornår og hvorfor den ene blæksprutter og den anden skildpadder - hvis det er der skoen trykker. I parterapien hjælper jeg jer med at se de refleks-reaktioner, som styrer jeres forhold den forkerte vej, og jeg hjælper jer med at ændre de adfærdsmønstre, der støjer og står i vejen for det nedenunder: dem I er.

Når et nyt par starter i parterapi hos mig, synes begge tit, at han eller hun har ret, og at det er den anden der er noget galt med. Den ene er helt og den anden skurk. Efter fem eller måske ti samtaler er billedet næsten altid vendt. Blæksprutten blæksprutter sikkert stadig og skildpadden skildpadder. Men meget mere sammen og mindre mod hinanden. Skurken er forduftet og begge er helte. Både i mine øjne og - allervigtigst selvfølgelig - i deres egne.

--- --- --- ---

"Vores store kærlighed var stødt på grund"

Her kan du se, hvad Merete, en af mine tidligere klienter, fik ud af forløbet hos mig:

"Vi fik dig anbefalet - og det med god grund. Vores store kærlighed var stødt på grund, og vi sad i hver vores ende af skibet og var fortvivlede. Med fordomsfri og upartisk indlevelse hjalp du os - ikke med at rokke båden, men med at give os de værktøjer, vi skulle bruge til at grave det fri, der var sandet til. Vi lærte at lytte til hinanden og forstå. Og acceptere forskelligheden. De teknikker, vi fik med, kommer vi til at bruge mange gange - i mange forskellige sammenhænge, ikke kun over for hinanden. Tak.

Mange hilsener

Merete​"

Klik her og book online - eller ring  20 32 69 30   ---   Læs flere "klienterne siger"

Charlotte Grumme | Damtofte Søndre Stræde 6 | 2920 Charlottenlund | charlotte@grumme.dk​ | Tlf.: 20 32 69 30